Topp 10 mest följda idrottare på Twitter

Den portugisiska fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo, Manchester Uniteds anfallare, är den mest följda idrottaren på Twitter med 102,9 miljoner följare. Neymar står näst på tur på denna lista över de mest följda idrottarna på Twitter, med mer än 57,7 miljoner följare. NBA:s storspelare LeBron James ligger också i nacken med 52 miljoner följare på Twitter.

Den legendariska cricketspelaren Sachin Tendulkar är den enda cricketspelaren på den här listan. Dessutom förtjänar Lionel Messi också sin plats, även om han inte har något officiellt konto. Men detta är inte hela listan. Så låt oss börja!

Användningen av sociala medier, särskilt Twitter, är lukrativ för idrottsmän och andra kändisar för att locka till sig stöd och sponsoravtal och ha en omfattande fanbase som gör det möjligt för dem att interagera med miljontals människor. Det är därför vi kommer att ta upp de mest följda idrottarna på Twitter för alla er som verkligen är nyfikna på att veta.

Mest följda idrottare på Twitter | 2022 Ranking

10. Wayne Rooney | Fotboll

Den före detta professionella fotbollsspelaren och managern Wayne Mark Rooney spenderade sin spelarkarriär som anfallare och även i många roller på mittfältet. Rooney är allmänt känd som en mångsidig fotbollsspelare och började sin karriär 1996 i Everton.

Han har ett massivt fanfölje på sociala medier på grund av hans Vision och hans fantastiska tekniker, vilket gjorde att fotbollsfans blev galna i honom. Dessutom är han för närvarande en av de främsta målskyttarna i Premier Leagues historia.

Fansen älskar allt som han delar med sig av på sociala medier, särskilt på Twitter och det är därför Rooney har 17,2 miljoner följare på Twitter.

Trots att han inte längre spelar fotboll är han den mest populära idrottsutövaren på Twitter, vilket ger honom en 10:e plats på vår lista över de mest följda idrottarna på Twitter.

9. Kevin Durant | Basket

En amerikansk professionell basketspelare Kevin Durant spelar för Brooklyn Nets i National Basketball Association. Kärleksfullt känd som KD började hans karriär tidigt på college 2006.

Efter det visade han sig vara en av de mest framgångsrika spelarna i basketbollens historia. Dessutom är han också en av de rikaste NBA-spelarna genom tiderna.

KD har vunnit flera utmärkelser, bland annat olympisk guldmedaljör tre gånger, FIBA World Cup Most Valuable Player och två gånger NBA-mästare.

Hans popularitet och det unika i hans spelstil fångar alltid basketälskarnas hjärta. Det är därför han är den mest följda basketspelaren på Twitter, med 20,3 miljoner följare.

8. Gerard Pique | Fotboll

En spansk professionell fotbollsspelare Gerard Pique spelar som mittback för La Liga-klubben Barcelona. Den allmänt kända som den bästa försvararen i sin generation började sin karriär 2004 i Barca, där han spelade i fyra säsonger fram till 2008.

Han har ett stort antal fans på alla sina konton i sociala medier, inklusive Facebook, Instagram och Twitter. Hans flickvän, den colombianska sångerskan Shakira, har också en enorm popularitet.

Ingen tvekan om att Gerard är en av de mest stiliga idrottsmännen med djupblå ögon och förtjänar att ha ett enormt antal fans på Twitter med 20,3 miljoner följare.

Han är en mycket hårt arbetande och hängiven spelare bland sina kollegor och är älskad av miljontals människor, vilket gör att han hamnar på åttonde plats på vår topp 10 över mest följda idrottare på Twitter.

7. Ronaldinho | Fotboll

Ronaldo de Assis Moreira är en brasiliansk före detta professionell fotbollsspelare och nuvarande ambassadör för Barcelona, som började sin karriär 1998 i Gremio-laget. Han är en av de mest populära fotbollsspelarna genom tiderna.

Han är allmänt känd som Ronaldinho och spelade mestadels som en offensiv mittfältare. Han har fått respekt och ett stort antal fans på Twitter med 20,9 miljoner över hela världen.

Han fick framgång och kärlek från miljontals människor genom att spela fantastiskt och vinna flera utmärkelser, bland annat FIFA Confederations Cup Golden Ball, FIFA World Player of the Year och FIFPro World Player of the Year.

Ronaldinho har en mycket vänlig personlighet med ett strålande leende i ansiktet och han delar med sig av sina vackra stunder och sin kamp för att bli bättre än tidigare på Twitter, vilket motiverar och uppmuntrar hans fans.

6. Andres Iniesta | Fotboll

Den spanske fotbollsproffset Andres Iniesta Lujan spelar som central mittfältare och är kapten för J1 League-klubben Vissel Kobe. Iniesta är en av de största fotbollsmittfältarna genom tiderna och är även känd som en produktiv spelfördelare.

Andres började sin resa 2001 i Barcelona B. Han är allmänt känd som den bästa mittfältaren genom tiderna och tillbringade större delen av sin tid i Barcelona, och senare tjänstgjorde han också i samma klubb i tre säsonger som kapten.

Pristagaren av priset för La Liga bästa mittfältare har ett stort antal fans på alla sociala medier där Twitter har flest fans, inklusive 25,5 miljoner följare, som verkligen stöttar honom och älskar att se hans uppdateringar.

Hans mångsidighet och starka visioner gjorde att han fick miljontals fans över hela världen, vilket är anledningen till att vi har rankat honom på sjätte plats i vår topp 10 över mest följda idrottare på Twitter.

5. Kaka | Fotboll

En brasiliansk pensionerad professionell fotbollsspelare Ricardo Izecson dos Santos Leite, spelade som en offensiv mittfältare. Allmänt känd som en Kaka började sin resa som fotbollsspelare 2001 med Sao Paulo-laget.

Han är den första idrottsman i historien som nått 10 miljoner följare på sitt Twitterkonto. För närvarande har han 29,3 miljoner följare på sitt Twitterkonto, med fanatiska fans som desperat väntar på att få se hans aktiviteter. De engagerar sig också i alla hans inlägg.

Kaka är välkänd för sitt charmiga och goda utseende, vilket också är anledningen till att han får fotbollsfansens avsikt. Och även efter sin pensionering räknas han fortfarande till de snyggaste fotbollsspelarna genom tiderna.

Vinnaren av Ballon d’Or och FIFA World Player of the Year-priset Kaka har tagit en femte plats på vår topp 10 över de mest följda idrottarna på Twitter.

4. Sachin Tendulkar | Cricket

Legenden Sachin Ramesh Tendulkar är en indisk före detta internationell cricketspelare som var kapten för det indiska landslaget. Han är den mest respekterade och framgångsrika cricketer som Indien någonsin har sett i historien.

Sachin är allmänt känd som en av de största cricketspelarna genom tiderna och inledde sin karriär 1989 med det indiska landslaget. Sedan dess har han förblivit en av det indiska cricketlagets främsta spelare fram till sin pensionering.

Han har vunnit flera pokaler under sin karriär. Dessutom har han också blivit årets Wisden Cricketer of the Year, Wisden Leading Cricketer in the World och Padma Shri, en nationell utmärkelse.

Hans enorma antal poäng, som 18 426 poäng i ODI-matcher och 15 921 poäng i testmatcher, gjorde hans land och hans fans stolta. Det är anledningen till att han har ett stort antal fans på sitt Twitterkonto, med 37,6 miljoner.

3. LeBron James | Basketboll

En amerikansk professionell basketspelare LeBron Raymone James Sr, spelar för Los Angeles Lakers i National Basketball Association. Han är ofta kallad bland de största NBA-spelarna genom tiderna.

LeBron är allmänt känd som en av de bäst betalda idrottarna i världen just nu eftersom James har tjänat mer än 1 miljard dollar under sin 18-åriga karriär.

Han är rik och dessutom den mest begåvade spelaren i basketbollens historia. Han äger många utmärkelser, bland annat NBA-mästare, NBA Finals MVP och NBA Most Valuable Player fyra gånger. Det är därför han får intentioner från alla sina konton på sociala medier, särskilt på Twitter, eftersom han har 52 miljoner följare.

LeBron anses vara den mest följda amerikanska idrottaren på Twitter, vilket är anledningen till att vi presenterar honom på tredje plats i vår topp 10 över mest följda idrottare på Twitter.

2. Neymar | Fotboll

En brasiliansk professionell fotbollsspelare Neymar Jr spelar som anfallare för Ligue 1-laget och en av de rikaste fotbollsklubbarna, Paris Saint-Germain, och det brasilianska landslaget.

Neymar är känd för sin acceleration, snabbhet, dribbling, avslut och förmåga med båda fötterna, och han tjänar en stor summa pengar genom sponsorer för sina konton på sociala medier, eftersom han har 57,7 miljoner följare på Twitter.

Neymar betraktas allmänt som en av världens bästa spelare och har vunnit många priser, bland annat UEFA Champions League och La Liga Player of the Month, vilket har gjort att han har fått kärlek och respekt från alla fotbollsälskare över hela världen.

Alla hans prestationer har gjort honom till den mest populära idrottsmannen på Twitter. Och vi rankade honom på plats 2 av de 10 mest följda idrottsmännen på Twitter.

1. Cristiano Ronaldo | Fotboll

Då kör vi, gott folk! Jätten som segrar överallt är den bästa spelaren på planen, den bäste målskytten genom tiderna, den störste fotbollsspelaren genom tiderna, har ett enormt antal fans på Facebook och är idrottare nummer 1 som har 308 miljoner följare på Instagram.

En portugisisk professionell fotbollsspelare Cristiano Ronaldo spelar som anfallare för det engelska Premier League-laget Manchester United och är förbundskapten för Portugals landslag.

Han är spelaren som driver spelet och sätter standers i konkurrensen. CR7 har nu 102,9 miljoner följare på sitt Twitterkonto. Cristiano har vunnit flera utmärkelser, bland annat Ballon d’Or fem gånger och FIFPro World Player of the Year.

Cristiano är allmänt känd som den ostoppbara maskinen och innehar nu toppositionen på vår topp 10 över de mest följda idrottarna på Twitter.

Avslutande ord

Sociala medier som Twitter spelar en viktig roll för idrottare när det gäller att hålla sina fans uppdaterade om alla deras aktiviteter och nästa steg. Vi har visat dig de 10 idrottare som har ett fanatiskt fanatiskt följe på Twitter. Vi hoppas att du gillade att läsa artikeln och vår ranking.

Om du har några frågor som rör våra rankningar är du välkommen att lämna en kommentar, så uppskattar vi ditt svar. Tack!

Lämna en kommentar