Topp 10 mest sedda sportevenemangen i världen 2022

De mest bevakade sportevenemangen i världen baseras på deras globala tittarsiffror och publik. Vilka är de mest sedda sporterna i ditt land?

Idrott är numera en av de viktigaste delarna av våra liv. Det är inte fel att påstå att det nu är en av de största industrierna i världen. Miljoner människor världen över är professionellt knutna till olika sporter.

Professionella idrottsutövare kan ofta åtnjuta en hög levnadsstandard tack vare sitt yrke. Några av de rikaste idrottsmännen har miljardbelopp i nettoförmögenhet.

Här hittar du en artikel om de mest populära sporterna i världen som visar att det finns miljarder sportfantaster världen över.

Top 10 Most Watched Sports Events

Inom alla sporter finns det några stora rivaler som ses av fans över hela världen som inte är regelbundna tittare. De tittar bara på när dessa stora rivaler möts, vilket är anledningen till att sportannonsörer märker en enorm ökning av antalet tittare under sådana matcher.

I den moderna eran är det mycket lätt att identifiera vilket evenemang som är det mest bevakade i världen. Visningarna av ett evenemang vittnar tydligt om evenemangets popularitet.

Här har vi rangordnat tio av de mest sedda idrottsevenemangen utifrån deras medianärvaro och antalet tittare på evenemanget. Dessa kända idrottsevenemang är:

PlatsSportsevenemangAntal tittare
1FIFA World Cup4 billioner
2Cricket World Cup2.8 billioner
3Tour de France2.4 billioner
4Summer Olympics2 billioner
5Winter Olympics2 billioner
6UEFA Champions League (Finals)1.7 billioner
7El Classico1.3 billioner
8FIFA Women’s World Cup1.3 billioner
9Boxing900 millioner
10Super Bowl100 millioner

Det chockerande antalet tittare på dessa sporter visar tydligt hur sporttittarna växer fram i världen. Låt oss få lite information om alla dessa populära evenemang.

10. Super Bowl

NFL är den mest populära sporten i Amerika. Den ses mest i Nordamerika, särskilt i USA. Super Bowl är den sista slutspelsmatchen i NFL som spelas manuellt för att fastställa ligans mästare för varje säsong.

Eftersom NFL är den mest sedda ligan i USA får dess final fler tittare från landet och även från andra länder i världen. De tidigare tittarsiffrorna har nått nära hundra miljoner tittare.

En ökning av antalet tittare väntas i nästa Super Bowl på grund av dess rykte som ökar dag för dag.

9. Boxning

Boxning är en av de äldsta sporterna på jorden. Den har miljontals fans över hela världen. Den rankas som en av de mest populära sporterna i världen eftersom vissa matcher följs av miljontals tittare världen över.

Floyd Mayweather V Manny Pacquiao 2015 var den mest sedda matchen någonsin som har setts av mer än 900 miljoner människor världen över.

8. FIFA Women’s World Cup

En betydande ökning av antalet tittare på idrottsevenemang för kvinnor har noterats under förra året. FIFA World Cup är inte bara det största utan också det mest populära kvinnliga idrottsevenemanget i världen.

Fotboll är den mest sedda och spelade sporten i världen. Miljoner professionella är knutna till den otroliga sporten. Den har fler professionella ligor än någon annan sport.

Det senaste VM i fotboll för damer sågs av mer än 1,3 miljarder människor världen över. Det är en turnering med 32 lag som till en början spelas av lagen genom att de delas in i grupper och utslagningar i nästa steg.

7.  El Classico

En annan fotbollsrelaterad händelse på listan, El classic, är en term som används för en match mellan två av de största fotbollsrivalerna, FC Barcelona och Real Madrid i spanska La Liga.

Eftersom fotbollen har miljarder fans på planeten, så följs varje stor händelse av miljarder. El Classicos har setts av över 1,2 miljarder människor.

Efter att de två stora fotbollsrivalerna Cristiano Ronaldo och Lionel Messi lämnade klubbarna har fotbollsfansen på något sätt tappat intresset för El Classico. Detta var anledningen till att det finns en betydande minskning av tittarna på evenemanget efter Ronaldos och Messis avgång från La Liga.

6. UEFA Champions League Finaler

UEFA Champions League är den största fotbollsligan i världen. Den har fans från alla fotbollsligor på grund av sin karaktär och struktur.

Fotbollslag från olika ligor i världen spelar en kvalomgång innan de spelar sin ordinarie Champions League. Olika lag från olika fotbollsligor kvalificerar sig till UCL och lottas in i olika grupper.

Efter att ha klarat knockoutfasen når två av de 32 lagen finalen och detta blir det mest spännande ögonblicket för fotbollsfansen. Det har registrerats 1,7 miljarder tittare på UEFA Champions League-finalerna.

5. Vinter OS

De olympiska vinter- och sommarspelen är de två stora idrottsevenemangen. Som namnet antyder är vinter-OS ett multisportevenemang som hålls vart fjärde år för sporter som spelas på is eller snö.

Idrottare från hela världen deltar i det stora sportevenemanget. Några av de populära vintersporterna är alpin skidåkning, ishockey, hastighetsåkning osv.

4. Sommar OS

Liksom vinter-OS är sommar-OS också ett multisportevenemang som hålls vart fjärde år. Sommar-OS är det största multisportevenemanget i världen när det gäller antalet deltagare och sporter.

Den senaste tittarsiffran visar att mega-evenemanget har mer än 2 miljarder tittare på jorden. Det omfattar några av de mest populära sporterna i världen som basket, boxning och fotboll.

3.  Tour de France

Kälor visar på att Tour de France kvalar in på plats 3 på listan över de mest sedda sportevenemangenmed mer än 2,4 miljarder visningar.

Tour de France är ett cykellopp i flera etapper för män som hålls årligen. Touren hålls främst i Frankrike men passerar även genom några andra länder. Touren består av olika etapper.

2. Cricket World Cup

Låt oss gå vidare till det näst mest sedda sportevenemanget i världen. Om du är en läsare från Asien kanske du har förutsett det tidigare, men det kan vara överraskande för läsare från andra delar av världen där cricket inte är lika känt som i Asien.

Cricket är en lagsport som spelas med ett slagträ och en boll som en baseboll. Den har miljarder fans över hela planeten. Cricket World Cup är det största evenemanget inom sporten som hålls en gång vart fjärde år i ODI-divisionen och varje år i T20-divisionen.

1.  FIFA World Cup

Du kanske har förutspått vilken sport som kan vara högst upp på listan. Fotboll är naturligtvis den mest populära sporten i världen och dess stora evenemang har miljardtals tittare.

FIFA World Cup är inte bara det största fotbollsevenemanget utan också det största sportevenemanget i världen just nu. Det har ett rekord på mer än fyra miljarder visningar inför FIFA VM 2022.

En chans till en betydande ökning av antalet tittare förutspås för FIFA World Cup 2022 i Qatar. Evenemanget anses vara det mest lönsamma sportevenemanget i världen.

Lämna en kommentar