De 10 rikaste hockeyspelarna i världen 2023

Vilka är de rikaste ishockeyspelarna i världen? Precis som i fotboll, basket och fotboll får de mest populära idrottarna inom ishockey mycket pengar. Ishockey är nu en av de mest tittade sporterna i USA. Dessa spelare har lyckats bli miljonärer genom sina inkomster och sponsoravtal. Här är tio av världens rikaste ishockeyspelare.

Ishockey är den mest populära vintersporten. Den spelas främst i Kanada och USA, vilket förklarar varför du kanske ser att de flesta spelarna på listan över de rikaste ishockeyspelarna kommer från Kanada.

Topp 10 rikaste hockeyspelarna i världen 2023

10. Rob Blake – 60 miljoner dollar i nettoförmögenhet

Robert Blake är en före detta spelare och ledare i den kanadensiska professionella ishockeyligan. Han är nu general manager för Los Angeles Kings i National Hockey League Alla som spelar i ett lag med sin hjälte får inte inleda sin NHL-karriär.

Blake, en försvarare, hade möjlighet att åstadkomma just det med Los Angeles Kings 1989-90 när han var lagkamrat med Larry Robinson. Rob Blakes nettoförmögenhet uppskattas till 60 miljoner USD år 2023, vilket gör honom till den 10:e rikaste hockeyspelaren.

Fakta
Nettovärde: 60 miljoner dollar
Ålder 2023: 52 år
Land: Kanada
Status: Pensionerad

9. Nicklas Lidström – 60 miljoner dollar i nettoförmögenhet

Den svenske ishockeystjärnan Nicklas Lidström var en av världens bästa försvarsspelare. Han bidrog till fyra Stanley Cup-titlar med Detroit Red Wings (1997, 1998, 2002 och 2008).

Han valdes av Detroit som 53:e spelare i 1989 års NHL-uttagning och anses allmänt vara en av de bästa försvararna i NHL:s historia.

Lidström spelade i ett flertal svenska ishockeylag innan han nominerades. Nettovärdet av Niclas Lidström uppgår till över 60 miljoner dollar och är världens 9:e rikaste hockeyspelare.

Fakta
Förmögenhet: 60 miljoner dollar
Ålder 2023: 52 år
Land: Sverige
Status: Pensionerad

8. Paul Kariya – 64 miljoner dollar i nettoförmögenhet

Paul Tetsuhiko Kariya är en pensionerad professionell ishockeyvinge från Kanada som tillbringade 15 säsonger i NHL. Han har spelat i NHL med Anaheim Ducks, Colorado Avalanche, Nashville Predators och St Louis Blues, känd som en erfaren och snabb skridskoåkande offensiv spelare.

Pauls nettovärde på 64 miljoner dollar tros vara den åttonde rikaste hockeyspelaren i världen.

Fakta
Förmögenhet: 64 miljoner dollar
Ålder 2023: 47 år
Land: Kanada
Status: Pensionerad

7. Marian Gaborik – 65 miljoner dollar i nettoförmögenhet

Marian Gaborik är en högerforward i Tampa Bay Lightning i National Hockey League, som har varit på skadelistan sedan april 2018.

Gaborik valdes som det första valet i första rundan av NHL-valet 2000 av Minnesota Wild. Valet gjordes eftersom Minnesota Wild såg hans fantastiska talang och potential som ishockeyspelare. Gaborik hade imponerat stort genom sin skicklighet och prestationer i juniorligor och internationella turneringar.

Nettovärdet av Marian beräknas till 65 miljoner dollar och blir den 7:e högst betalda hockeyspelaren i världen.

Fakta
Förmögenhet: 65 miljoner dollar
Ålder 2023: 40 år
Land: Slovakien
Status: Pensionerad

6. Pavel Bure – 70 miljoner dollar i nettoförmögenhet

Pavel Bure är en före detta rysk professionell högerforward i ishockey. Bure spelade 12 säsonger i National Hockey League med Vancouver Canucks, Florida Panthers och New York Rangers och fick smeknamnet ”den ryska raketen” för sin snabbhet.

Bures nettoförmögenhet uppskattas till 70 miljoner dollar, vilket gör honom till världens sjätte rikaste ishockeyspelare.

Fakta
Förmögenhet: 70 miljoner dollar
Ålder 2023: 51 år
Land: Ryssland
Status Pensionerad

5. Joe Thornton – 73 miljoner dollar i nettoförmögenhet

Joe Thornton är en center i National Hockey League (NHL) för Toronto Maple Leafs. Thornton utsågs också till ligans bästa målskytt och mest värdefulla spelare och fick Art Ross och Hart Memorial Trophy.

Han spelade tidigare för Boston Bruins och San Jose Sharks i National Hockey League. Joes nettoförmögenhet beräknas uppgå till 73 miljoner USD år 2023, vilket gör honom till världens femte rikaste hockeyspelare.

Fakta
Nettovärde: 73 miljoner dollar
Ålder 2023: 43 år
Land: Kanada
Status: Aktiv

4. Joe Sakic – 75 miljoner dollar i nettoförmögenhet

Joseph Sakic är en före detta spelare och ledare i den kanadensiska professionella ishockeyligan. Han tillbringade hela sin 21-åriga NHL-karriär med Quebec Nordiques/Colorado Avalanche-laget. Han anses vara en av de mest välkända spelarna på planeten.

Joe Sakics nettoförmögenhet uppskattas till över 75 miljoner dollar, vilket gör honom till listans fjärde rikaste spelare.

Fakta
Nettovärde: 75 miljoner dollar
Ålder 2023: 53 år
Land: Kanada
Status: Pensionerad

3. Christ Pronger – 80 miljoner dollar i nettoförmögenhet

Christ Pronger är en före detta professionell ishockeyback från Kanada som nu arbetar för Florida Panthers i National Hockey League som senior adviser of hockey operations.

Han fick ett avtal med NHL i oktober 2014 för att hjälpa Player Safety Division. Prongers nettoförmögenhet uppskattas till över 80 miljoner dollar, vilket gör honom till den tredje rikaste spelaren på listan.

Fakta
Förmögenhet: 80 miljoner dollar
Ålder 2023: 47 år
Land: Kanada
Status: Pensionerad

2. Mario Lemieux – 150 miljoner dollar i nettoförmögenhet

Mario Lemieux är en pensionerad professionell ishockeyspelare från Kanada. Från 1984 till 2006 var han medlem i Pittsburgh Penguins under en del av 17 NHL-säsonger tills han blev lagets ägare 1999. Han äger fortfarande Pittsburgh Penguins.

Lemieux betraktas allmänt som en av de bästa spelarna genom tiderna. Lemieux är den näst rikaste spelaren på listan, med en nettoförmögenhet som uppskattas till mer än 150 miljoner dollar.

Fakta
Nettovärde: 150 miljoner dollar
Ålder 2023: 56
Land: Kanada
Status: Pensionerad

1. Wayne Gretzky – 200 miljoner dollar i nettoförmögenhet

Wayne Gretzky är en före detta NHL-spelare och huvudtränare från Kanada. Från 1979 till 1999 spelade han 20 säsonger i National Hockey League för fyra olika klubbar.

Gretzky har kallats ”den bästa hockeyspelaren någonsin” av fans över hela världen. Det är ingen överraskning att han är den rikaste hockeyspelaren genom tiderna.

Wayne Gretzky är den rikaste hockeyspelaren i världen just nu, med en nettoförmögenhet som uppskattas till över 200 miljoner dollar.

Fakta
Nettovärde: 200 miljoner dollar
Ålder 2023: 61 år
Land: Kanada
Status: Pensionerad

Dessa rika ishockeyspelare är en inspirerande representation av framgång och talang inom sportvärlden. Genom sitt hårda arbete, dedikation och enastående prestationer har de inte bara nått toppen av sin karriär utan också byggt upp en betydande förmögenhet. Deras inflytande sträcker sig bortom ishockeyrinken och deras framgångssagor fortsätter att inspirera unga idrottare runt om i världen. Medan de rika ishockeyspelarna är en manifestation av sportens globala inflytande och ekonomiska potential, är det viktigt att komma ihåg att det är passionen för spelet och kärleken till ishockeyn som har drivit dem att nå sådana framstående höjder. Genom deras exempel fortsätter ishockeyn att locka nya fans och ge möjligheter till framtida talanger att följa sina drömmar inom sporten.

Lämna en kommentar